12. 9.Omlouvání žáků po telefonu na číslo 731 506 038

  • uvést jméno, třídu a důvod absence
     

Jídelníček na duben

 Přihlášení – odhlášení obědů pondělí až pátek 6,30 – 8,15 a 11,30 – 14,00 hod. Stravné činí : od 6 do 10 let 23 Kč , od 11 do 14 let 25 Kč a od 15 let 27 Kč

Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.

 

Prodej obědů od 3. 9.  2018  každý pracovní den od 6. 30h do 8. 15h a od 11.30h do 14. 15h.

 Každý strávník musí vyplnit aktuální přihlášku ke stravování na rok 2018 / 2019. Přhlášku ke stravování si můžete vyzvednout u vedoucí školní jídelny.

 Od 10. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. 

  Upozornění:

ZMĚNA Č. ÚČTU !    BANKOVNÍ ÚČET PRO PLATBU STRAVNÉHO           115 – 7782800257 / 
 

 informace k ceně obědů od ledna 2018
 

 Z důvodu stále rostoucích cen potravin jsme nuceni zdražit obědy strávníkům ve ŠJ:

věková kategorie    6 – 10 let z nynějších 21 Kč na 23 Kč

                           11 – 14 let z nynějších 23 Kč na 25 Kč

                           15 a více z nynějších  25 Kč na 27 Kč 
  Platby na účet od ledna 2018
 

  • od   6 do 10 let….….…..550,–Kč,
  • od  11 do 14 let ............ 600,–Kč,
  • od  15 let ......................650,–Kč
  • Stravné činí : od 6 do 10 let 23 Kč, od 11 do 14 let 25 Kč, od 15 let 27 Kč


  INFORMACE K PRODEJI MLÉKA

Nepřijímáme hotovost za prodej mléka, pouze vydáváme nové karty s nulovou hodnotou.
Po vydání karty si každý svou kartu dobije libovolnou částkou platebním příkazem na číslo účtu:
5015017799/5500
Je nutné uvést variabilní symbol, který naleznete na přední straně vaší karty !

 

datum polévka hlavní jídlo nápoj
Čt 25.4. zeleninová s krupkami (al. 1, 6, 7, 9) Zapečené těstoviny s uzeninou, salát z červené řepy (al. 1, 3, 6, 7) voda se sirupem, voda
Pá 26.4. česneková (al. 1) Hovězí pečeně frankfurtská, knedlíky kynuté (al. 1, 3, 6, 7) džus, voda
Halušky s brynzou (al. 1, 7) džus, voda
Po 29.4. zeleninová s tarhoňou (tarhoňa – těstovina) (al. 1, 9) Rizoto z krůtího masa, okurka sterilovaná (al. 1, 7, 10) vitacit, voda
Vepřový řízek, bramborový salát (al. 1, 3, 7, 9, 10) vitacit, voda
Út 30.4. brokolicováí (al. 1, 6, 7, 9)
Hovězí maso po švédsku (hovězí maso zadní, mléko, šlehačka, okurka steril., cibule), knedlíky kynuté, jogurt
 
voda se sirupem, voda
Čt 2.5. sýrová krémová (al. 1, 7, 9) Hrachová kaše s cibulkou, houska, okurka sterilovaná (al. 1, 7, 10) čaj s citrónem, voda
Pá 3.5. zeleninová se strouháním (al. 1, 3, 6, 7, 9) Vepřové maso pečené, fazolové lusky na smetaně, brambory vařené (al. 1, 7) vitacit, voda
Zapečená cuketa s mletým masem, brambory vařené (al. 1, 3, 7) vitacit, voda
Po 6.5. zeleninová jarní (al. 1, 7) Omáčka koprová, knedlíky kynuté, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) voda se sirupem, voda
Květák na mozeček (květák, vejce, cibule), brambory vařené, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) voda se sirupem, voda
Út 7.5. špenátová (al. 1, 7) Kuře na způsob bažanta (kuře, máslo, slanina, koření nové, bobkový list, pepř), brambory vařené, jogurt (al. 1, 7, 12) čaj ovocný, voda
Čt 9.5. drůbková s nudlemi (al. 1, 3, 7, 9) Holandský řízek, bramborová kaše, salát z červené řepy (al. 1, 3, 7) ovocit, voda
Pá 10.5. celerová (al. 1,6, 7, 9) Vepřové na paprice, těstoviny (al. 1, 7) vitacit, voda
Španělská Paila s kuřecím masem a mořskými plody (rýže, mořské plody, kuřecí prsíčka, paprika, rajčata sušená, rajčata drcená, chorizo, citróny, kurkuma, rozmarým, tymian, česnek, cibule) (al. 1, 4, 6, 7, 9, 10) vitacit, voda
Po 13.5. zeleninová s červenými pepitkami (pepitky – luštěninovo – zeleninová surovina ve tvaru zrnek 95% luštěnin a 5% zeleninové složky (al. 1, 6, 7, 9) Nudle s mákem, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) čaj s citrónem, voda
Tyrolské brambory (brambory, krkovice uzená, klobása, těstoviny, cibule) (al. 1, 12) čaj s citrónem, voda
Út 14.5. zeleninová se sýrovým svítkem (al. 1, 3, 7, 9) Segedínský guláš, knedlíky kynuté (al. 1, 3, 7, 10) džus, voda
St 15.5. květáková (al. 1, 3, 7) Rybí filé v těstíčku, brambory vařené, okurkový salát s rajčaty (al. 1, 3, 4, 7, 10) voda se sirupem, voda
Špagety s tuňákem a listovým špenátem, okurkový salát s rajčaty (al. 1, 3, 4, 10) voda se sirupem, voda
Čt 16.5. z kysaného zelí s krupkami (al. 1, 7, 10) Španělský ptáček (vepřové maso, slanina, hořčice, vejce, okurky sterilované, salám gothajský, cibule), rýže dušená (al. 1, 3, 6, 10) ovocit, voda
Pá 17.5. zeleninová s bulgurem (al. 1, 6, 7, 9) Hovězí na česneku, špenát, bramborový knedlík (al. 1, 3, 7) vitacit, voda
Námořnické rizoto (rýže, filé, hrášek, mrkev, kukuřice, sýr cihla) (al. 1, 4, 7) vitacit, voda
Po 20.5. zeleninová s pohankou (al. 1, 9) Vepřové nudličky s hlívou ústřičnou, brambory vařené (al. 1, 7) džus, voda
Bramborák s masovou směsí (al. 1, 3, 6, 7, 9, 10) džus, voda
Út 21.5. dýňová (al. 1, 6, 7, 9) Zapečené těstoviny s brokolicí a žampióny, zeleninový míchaný salát (al. 1, 3, 7, 10) ovocit, voda
St 22.5. zeleninová s drožďovými knedlíčky (al. 1, 3, 7, 9) Dušená játra na cibulce, rýže dušená, moučník (al. 1, 3, 7) čaj s citrónem, voda
Kuskus s kuřecím masem, moučník (al. 1, 3, 7) čaj s citrónem, voda
Čt. 23.5. kmínová s kapáním (al. 1, 3, 7) Mletý řízek s nivou (hovězí maso přední, vepřová plec, niva, vejce, rohlíky), brambory vařené, okurkový salát s jogurtem vitacit, voda
Pá 24.5. zeleninová se smaženým hráškem (al. 1, 3, 6, 7, 9) Vepřová kýta hamburská (vepřová kýta, šunka, celer, mrkev, citróny, petržel, okurky sterilované, šlehačka, mléko, hořčice), knedlíky kynuté (al. 1, 3, 7, 9, 10) voda se sirupem, voda
Kovbojské fazole (vepřová kýta, fazole, kukuřice, rajský protlak) (al. 1, 6) voda se sirupem, voda
Po 27.5. z fazolových lusků (al. 1, 7) Kuře Kung – Pao (kuře, paprika, zázvor, sojová omáčka, chilli, škrob, cibule), brambory opékané, ovoce (al. 1, 6, 12) vitacit, voda
Milánské špagety (špagety, bazalka, sýr cihla, rajčata drcená, cibule) (al. 1, 3, 7, 10, 12) vitacit, voda
Út 28.5. jáhlová se zeleninou (al. 1, 9) Hovězí na divoko, bramborový knedlík  (al. 1) čaj ovocný, voda
St 29.5. frankfurtská s bramborem (al. 1, 6) Žemlovka s jablky a tvarohem (al. 1, 3, 7, 12) bílá káva, voda
Bramborové knedlíky s cibulkou (al. 1) ovocit, voda
Čt 30.5. zeleninová s ovesnými vločkami (al. 1, 6, 7, 9) Vepřové maso pečené, míchaná zelenina dušená, brambory vařené (al. 1, 7) džus, voda
Pá 31.5. brokolicová krémová (al. 7) Italský guláš (vepřová plec, paprika sladká, máslo, bazalka, sýr cihla, rajský protlak, cibule), penne (al. 1, 7) čaj s citrónem, voda
Bavorské vdolky (al. 1, 3, 7, 8, 12) čaj s citrónem, voda

 

Jídelníček pro Vás připravila vedoucí školní jídelny paní Bc. Ivana Lechová

Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle : 474659326

Změna jídelníčku vyhrazena!!

Nařízení definuje 14 alergenů, o jejichž přítomnosti v potravinách a pokrmech musíme strávníky informovat. Tato povinnost  se týká všech operátorů působících ve veřejném stravování (nemocnice, školy, kantýny, restaurace, kavárny atd.)

1 Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2 Korýši (a výrobky z nich)

3 Vejce (a výrobky z nich)

4 Ryby (a výrobky z nich)

5 Podzemnice olejná – arašídy (a výrobky z nich)

6 Sójové boby – sója (a výrobky z nich)

7 Mléko (a výrovky z něj)

8 Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a

   výrobky z nich)

9 Celer (a výrobky z něj),

10 Hořčice (a výrobky z ní)

11 Sezamová semena – sezam (a výrobky z nich)

12 Oxid siřičitý a Siřičitany (v koncentrátech vyšších 10mg, ml/ kg, l

13 Vlčí bob – lupina (a výrobky z něj)

14 Měkkýši (a výrobky z nich)


 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Úvod

Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle Haccp (kritických bodů), který přesně určuje způsob technologie výroby a přípravy, navazující manipulaci, skladovací podmínky a uvádění pokrmů do oběhu.

Zohledňuje se rozsah činnosti, a míra zdravotního rizika vyplývající z provádění činnosti i specifické nebezpečí křížové kontaminace. Haccp se zpracovává tak, aby byla prokázána schopnost ovládat a analyzovat nebezpečí.

 

Ve výrobních a ostatních prostorách kuchyně musí zaměstnanci dodržovat stanovené postupy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a návody k obsluze a údržbě výrobních a pracovních prostředků a zařízení. Konat činnosti ve stravovacích službách mohou pouze zaměstnanci, kteří splňují předpoklady zdravotní způsobilosti a mají potřebné znalosti k nutné ochraně veřejného zdraví.

 

 Základní informace pro rodiče a strávníky

 1)       Vstup do ŠJ za účelem platby obědů je povolen ve dnech školního vyučování v době od 6.30 – 8.15 a 11.30 – 14.00 hodin.

2)       Platbu obědů lze provádět v hotovosti ve ŠJ nebo zálohově z bankovního účtu a nově i platbou přes internet.Zálohové platby pro děti od 6 do 10 let jsou v částce 550,– Kč, pro děti od 11 do 14 let jsou v částce 600,– Kč a pro děti od 15 let jsou v částce 650,– Kč. Je nutné, aby platby na účtu školy byly do 20. dne v měsíci na další měsíc (např. do 20. 1. je platba na únor). Č. ú. : 115 – 7782800257, nutno uvést do zprávy pro příjemce jméno strávníka – stravné. Při zálohových platbách z bankovního účtu bude třeba uvádět variabilní symbol, který každý strávník jednotlivě obdrží u vedoucí školní jídelny. Platbu přes internet je třeba předem dohodnout s vedoucí školní jídelny. Přeplatky převádíme zpět na účty rodičů vždy v měsíci lednu a na konci měsíce června.

3)       Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu  je tento poplatek vrácen strávníkovi.

4)       Ztrátu karty nebo čipu je nutné nahlásit vedoucí ŠJ, která provede blokaci proti zneužití.

5)       Při výdeji obědů se používají podnosy, polévku si každý strávník odebere sám, hlavní jídlo je vydáno pracovníkem kuchyně.

6)       Jídlo se vydá po vložení stravovací karty nebo stravovacího čipu do snímače. Pokud strávník kartu nebo čip nemá, není na oběd právní nárok.

7)       Obědy se vydávají denně od 11.30 – 14.15 hodin.

8)       Žáci přicházejí do ŠJ po skončení vyučování. Tašky a svršky si odloží v šatně a přezují se. Před vstupem do jídelny si umyjí ruce a na pokyn dozírajícího učitele vstupují do jídelny.

9)       V jídelně žáci dodržují pravidla slušného chování.

10)   Žáci nevynášejí jídlo ze školní jídelny, konzumují ho zásadně vsedě u stolu. Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.

11)   Po skončení oběda přenášejí použité nádobí a příbory na určené místo. Stoly po sobě zanechávají čisté.

Pedagogický dozor sleduje chování žáků, dbá na jejich bezpečnost. V případě úrazu poskytuje první pomoc a hlásí úraz vedení školy.

12)   Stravování ŠD zajišťují vychovatelky.

13)   Vedoucí jídelny poskytuje informace rodičům o školní stravovně prostřednictvím třídních učitelů s vědomím ŘS.

14)   Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v jídelně na celý aktuální měsíc a také na webu školy tj. www.2zscv.cz

15)   V případě karanténního opatření respektují ŘS, vedoucí ŠJ, vedoucí ŠD a ostatní zaměstnanci nařízení OHES.

16)   Odhlašování a přihlašování obědů je možné do 8h aktuálního dne. Na stravovacím panelu a na internetu, tj. www.2zscv.cz , mají strávníci možnost osobně provádět změny v objednávkách (přihlašování a odhlašování obědů) nejpozději do 14h na druhý den. Př.: odhlášku na 17. 9. nutno zadat do panelu nebo na internet 16. 9. do 14h. Poznámka: V nutném případě (z důvodu nemoci) lze provést změnu v aktuální den do 8h telefonicky.

17)  Od 10. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. Je nezbytně nutné si oběd č. 2 zvolit nejpozději do pátku na celý následující týden. Pokud neuvede strávník změnu, bude mu vždy vydán oběd číslo 1. Změnu je možné provést u vedoucího školní jídelny, na panelu v jídelně i na internetu tj. www.strava.cz denně do 14h. 

18)   V první den nemoci je možné vyzvednout oběd do přenosek. Ostatní dny je nutné jej odhlásit. Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle: 474 659 326.

19) Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam alergenů bude umístěn v blízkosti jídelního lístku.

 20)  Stravné činí:       od 6 do 10 let      23,– Kč

                                   od 11 do 14 let      25– Kč

                                   od 15 let                27,– Kč

 Pokud strávníci chtějí využívat internetového přístupu, www.strava.cz k odhlašování a přihlašování obědů, je nutné se zaregistrovat u vedoucí ŠJ.

 

Příklad na zvýšení stravného: Žák se stravuje ve školní jídelně od  září 2018, v srpnu 2019 dosáhne 11 let a proto bude od září zařazen do vyšší cenové kategorie. Cena stravného činí 25,– Kč. (Dle Sbírky zákonů č.107/2005 o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů.)

Školní rok 2018 /  2019 od 1. 9. 2018 do 31. 8. 2019.

  V Chomutově dne: 3. 9. 2018

 Vedoucí školní jídelny: Bc.  Ivana Lechová

  Pozn.: Pokud bude docházet k novým změnám, budeme Vás včas informovat.

 Zaměstnanci školní jídelny

vedoucí školní jídelny                                  –    Bc. Ivana Lechová

vrchní kuchařka                                          –     Anna Korelová

kuchařka                                                    -     Marie Náprstková 

                                                                  –     Irena Riegerová

                                                                  –      Jana Vostrá  

                                                                  -     Ilona Kapicová

                                                                 –      Jaroslava Richtrová                    

Kontakt na školní jídelnu: 474 659 326

Při výběru jídel se snažíme o co největší pestrost. Současně dbáme na vyváženost stravy a na to, aby žáci měli dostatek vitamínů a minerálů, tolik potřebných pro jejich růst a zdravý vývoj.