Jídelníček na únor

 Přihlášení – odhlášení obědů pondělí až pátek 6,30 – 8,15 a 11,30 – 14,00 hod. Stravné činí : od 6 do 10 let 23 Kč , od 11 do 14 let 25 Kč a od 15 let 27 Kč

Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.

Prodej obědů od 4. 9. 2017 každý pracovní den od 6. 30h do 8. 15h a od 11.30h do 14. 15h.

 Každý strávník musí vyplnit aktuální přihlášku ke stravování na rok 2017 / 2018. Přhlášku ke stravování si můžete vyzvednout u vedoucí školní jídelny.

Od 11. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. 

Upozornění,

  informace k ceně obědů od ledna 2018.
 

 Z důvodu stále rostoucích cen potravin jsme nuceni zdražit obědy strávníkům ve ŠJ:

věková kategorie    6 – 10 let z nynějších 21 Kč na 23 Kč

                           11 – 14 let z nynějších 23 Kč na 25 Kč

                           15 a více z nynějších  25 Kč na 27 Kč 
 

Platby na účet od ledna 2018
 

  • od   6 do 10 let….….…..550,–Kč,
  • od  11 do 14 let ............ 600,–Kč,
  • od  15 let ......................650,–Kč
  • Stravné činí : od 6 do 10 let 23 Kč, od 11 do 14 let 25 Kč, od 15 let 27 Kč

 

  INFORMACE K PRODEJI MLÉKA

Nepřijímáme hotovost za prodej mléka, pouze vydáváme nové karty s nulovou hodnotou.
Po vydání karty si každý svou kartu dobije libovolnou částkou platebním příkazem na číslo účtu:
5015017799/5500
Je nutné uvést variabilní symbol, který naleznete na přední straně vaší karty !

 

datum polévka hlavní jídlo nápoj
Čt 1. 2. fazolová s párkem  (1, 6) Rybí filé zapečené se sýrem, brambory vařené, rajče (al. 4, 7) voda se sirupem, voda
Po 5.2. zeleninová s kapáním (al. 1, 3, 7, 9) Mexický guláš (vepřová plec, rajský protlak, hrách sterilovaný, sýr, cihla), rýže dušená, ovoce (al. 1, 7, 12) čaj s citrónem, voda
Kuřecí maso s červenou fazolí (kuřecí řízky, fazole sterilovaná, kukuřice sterilovaná, šunka, paprika sladká), dlouhé široké nudle, ovoce (al. 1, 6, 12) čaj s citrónem, voda
Út 6.2. špenátová s houskou (al. 1, 7) Čevabčiči, brambory vařené, tatarská omáčka (al. 1, 3, 7, 9, 10) džus, voda
St 7.2. bramborová (al. 1, 9) Knedlíky kynuté ovocné se zakysanou smetanou (al. 1, 3, 7) mléčný koktejl
Gnocchi se špenátem (al. 1, 3, 7) voda se sirupem, voda
Čt 8.2. zeleninová s pohankou (al. 1, 9) Hovězí na česneku, bramborový knedlík, špenát (al. 1, 3, 7) vitacit, voda
Pá 9.2. gulášová (al. 1) Francouzské brambory, salát z červené řepy (al. 1, 3, 6, 7) džus, voda
Ledvinky dušené na cibulce rýže dušená (al. 1) džus, voda
Po 12.2. švédská rybí polévka (rybí filé, máslo, rohlíky, šlehačka, pórek, brambory) (al. 1, 4, 6, 7) Vepřová pečeně na zelenině, brambory vařené, jogurt (al. 1, 7, 9, 12) čaj ovocný, voda
Ryžovodýňový nákyp s mangem (rýže, dýňové pyré, kompot meruňky, mléko, vejce, máslo, citrónová šťáva) (al. 1, 3, 7, 12) čaj ovocný, voda
Út 13.2. zeleninová s kroupami (al. 1, 6, 7, 9) Špekové knedlíky, zelí kysané (al. 1, 3, 7, 12) džus, voda
St 14.2. ze zeleného hrášku  (al. 1, 3, 7) Kuře pečené, rýže dušená, mrkvový salát s jablky (al. 1, 7, 12) voda se sirupem, voda
Tyrolské brambory (vepřová krkovice uzená, brambory, klobása, těstoviny), mrkvový salát s jablky (al. 1, 12) voda se sirepum, voda
Čt 15.2. česneková (al. 1) Zvěřinový guláš, těstoviny (al. 1) ovocit, voda
Pá 16.2. zeleninová s těstovinou (al. 1, 9) Omáčka koprová, knedlíky kynuté, vejce, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) čaj s citrónem, voda
Bramborové knedlíky s cibulkou, ovoce (al. 1, 12) čaj s citrónem, voda
Po 19.2. frankfurtská s bramborem (al. 1, 6) Hrachová kaše s cibulkou, selský rohlík, zelný salát (al. 1, 3, 7) ovocit, voda
Bulgurové rizoto, zelný salát (al. 1, 6, 7, 9) ovocit, voda
Út 20.2. zeleninová s pohankou (al. 1, 9) Vepřové na kmíně, rýže dušená, ovocná přesnídávka (al. 1) čaj s citrónem, voda
St 21.2. krkonošská cibulačka (brambory, kořen. zelenina, houby, vejce, česnek, chléb) (al. 1, 3, 9) Sekaná pečeně štěpánská (mleté maso, slanina, rohlíky, vejce, mléko, česnek, cibule), bramborová kaše, salát z červeného zelí (al. 1, 3, 7) džus, voda
Bramborový guláš s masem a fazolemi, chléb (al. 1, 7) džus, voda
Čt 22.2. zeleninová s drožďovými knedlíčky (al. 1, 3, 7, 9) Kuře na paprice, knedlíky kynuté, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) vitacit, voda
Pá 23.2. plesnivka (droždí, sýr plísňový, kořen. zelenina, krupice, vejce) (al. 1, 3, 7, 9) Fazolové lusky na smetaně, vepřové maso pečené, brambory vařené (al. 1, 7) ovocit, voda
Špagety s tuňákem, kompot ovocný (al. 1, 3, 4, 10) ovocit, voda
Po 26.2. ragů s houskovými knedlíčky (al. 1, 3, 7, 9) Rizoto z králíka, okurka sterilovaná (al. 1, 7, 10) vitacit, voda
Květák na mozeček, brambory vařené (al. 1, 3, 7) vitacit, voda
Út 27.2. zeleninová s ovesnými vločkami (al. 1, 6, 7, 9) Zbruf se sýrem (mleté maso, rajský protlak, lečo sterilované, sýr cihla, paprika sladká), moučník (al. 1, 3, 7) čaj ovocný, voda
St 28.2. rajčatová s rýží (al. 1) Krůtí řízek, bramborová kaše, okurkový salát (al. 1, 3, 7, 10) voda se sirupem, voda
Škubánky s mákem (al. 1, 7) voda se sirupem, voda

 

 

Jídelníček pro Vás připravila vedoucí školní jídelny paní Bc. Ivana Lechová

Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle : 474659326

Změna jídelníčku vyhrazena!!

Nařízení definuje 14 alergenů, o jejichž přítomnosti v potravinách a pokrmech musíme strávníky informovat. Tato povinnost  se týká všech operátorů působících ve veřejném stravování (nemocnice, školy, kantýny, restaurace, kavárny atd.)
 

 alergeny

 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Úvod

Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle Haccp (kritických bodů), který přesně určuje způsob technologie výroby a přípravy, navazující manipulaci, skladovací podmínky a uvádění pokrmů do oběhu.

Zohledňuje se rozsah činnosti, a míra zdravotního rizika vyplývající z provádění činnosti i specifické nebezpečí křížové kontaminace. Haccp se zpracovává tak, aby byla prokázána schopnost ovládat a analyzovat nebezpečí.

 

Ve výrobních a ostatních prostorách kuchyně musí zaměstnanci dodržovat stanovené postupy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a návody k obsluze a údržbě výrobních a pracovních prostředků a zařízení. Konat činnosti ve stravovacích službách mohou pouze zaměstnanci, kteří splňují předpoklady zdravotní způsobilosti a mají potřebné znalosti k nutné ochraně veřejného zdraví.

 

 Základní informace pro rodiče a strávníky

 1)       Vstup do ŠJ za účelem platby obědů je povolen ve dnech školního vyučování v době od 6.30 – 8.15 a 11.30 – 14.00 hodin.

2)       Platbu obědů lze provádět v hotovosti ve ŠJ nebo zálohově z bankovního účtu a nově i platbou přes internet.Zálohové platby pro děti od 6 do 10 let jsou v částce 550,– Kč, pro děti od 11 do 14 let jsou v částce 600,– Kč a pro děti od 15 let jsou v částce 650,– Kč. Je nutné, aby platby na účtu školy byly do 20. dne v měsíci na další měsíc (např. do 20. 1. je platba na únor). Č. ú. : 21339441/0100, nutno uvést do zprávy pro příjemce jméno strávníka – stravné. Při zálohových platbách z bankovního účtu bude třeba uvádět variabilní symbol, který každý strávník jednotlivě obdrží u vedoucí školní jídelny. Platbu přes internet je třeba předem dohodnout s vedoucí školní jídelny. Přeplatky převádíme zpět na účty rodičů vždy v měsíci lednu a na konci měsíce června.

3)       Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu  je tento poplatek vrácen strávníkovi.

4)       Ztrátu karty nebo čipu je nutné nahlásit vedoucí ŠJ, která provede blokaci proti zneužití.

5)       Při výdeji obědů se používají podnosy, polévku si každý strávník odebere sám, hlavní jídlo je vydáno pracovníkem kuchyně.

6)       Jídlo se vydá po vložení stravovací karty nebo stravovacího čipu do snímače. Pokud strávník kartu nebo čip nemá, není na oběd právní nárok.

7)       Obědy se vydávají denně od 11.30 – 14.15 hodin.

8)       Žáci přicházejí do ŠJ po skončení vyučování. Tašky a svršky si odloží v šatně a přezují se. Před vstupem do jídelny si umyjí ruce a na pokyn dozírajícího učitele vstupují do jídelny.

9)       V jídelně žáci dodržují pravidla slušného chování.

10)   Žáci nevynášejí jídlo ze školní jídelny, konzumují ho zásadně vsedě u stolu.

11)   Po skončení oběda přenášejí použité nádobí a příbory na určené místo. Stoly po sobě zanechávají čisté.

Pedagogický dozor sleduje chování žáků, dbá na jejich bezpečnost. V případě úrazu poskytuje první pomoc a hlásí úraz vedení školy.

12)   Stravování ŠD zajišťují vychovatelky.

13)   Vedoucí jídelny poskytuje informace rodičům o školní stravovně prostřednictvím třídních učitelů s vědomím ŘS.

14)   Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v jídelně na celý aktuální měsíc a také na webu školy tj. www.2zscv.cz

15)   V případě karanténního opatření respektují ŘS, vedoucí ŠJ, vedoucí ŠD a ostatní zaměstnanci nařízení OHES.

16)   Odhlašování a přihlašování obědů je možné do 8h aktuálního dne. Na stravovacím panelu a na internetu, tj. www.2zscv.cz , mají strávníci možnost osobně provádět změny v objednávkách (přihlašování a odhlašování obědů) nejpozději do 14h na druhý den. Př.: odhlášku na 17. 9. nutno zadat do panelu nebo na internet 16. 9. do 14h. Poznámka: V nutném případě (z důvodu nemoci) lze provést změnu v aktuální den do 8h telefonicky.

17)  Od 11. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. Je nezbytně nutné si oběd č. 2 zvolit nejpozději do pátku na celý následující týden. Pokud neuvede strávník změnu, bude mu vždy vydán oběd číslo 1. Změnu je možné provést u vedoucího školní jídelny, na panelu v jídelně i na internetu tj. www.strava.cz denně do 14h. 

18)   V první den nemoci je možné vyzvednout oběd do přenosek. Ostatní dny je nutné jej odhlásit. Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle: 474 659 326.

19) Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam alergenů bude umístěn v blízkosti jídelního lístku.

 20)  Stravné činí:       od 6 do 10 let      23,– Kč

                                   od 11 do 14 let      25– Kč

                                   od 15 let                27,– Kč

 Pokud strávníci chtějí využívat internetového přístupu, www.strava.cz k odhlašování a přihlašování obědů, je nutné se zaregistrovat u vedoucí ŠJ.

 

Příklad na zvýšení stravného: Žák se stravuje ve školní jídelně od  září 2017, v srpnu 2018 dosáhne 11 let a proto bude od září zařazen do vyšší cenové kategorie. Cena stravného činí 25,– Kč. (Dle Sbírky zákonů č.107/2005 o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů.)

Školní rok 2017/ 2018 od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2018.

  V Chomutově dne: 2. 1. 2018

 Vedoucí školní jídelny: Bc.  Ivana Lechová

  Pozn.: Pokud bude docházet k novým změnám, budeme Vás včas informovat.

 Zaměstnanci školní jídelny

vedoucí školní jídelny                                  –    Bc. Ivana Lechová

vrchní kuchařka                                          –     Anna Korelová

kuchařka                                                   –     Růžena Bernátová

                                                                –     Marie Náprstková      

                                                                –     Irena Riegerová

                                                                –     Ilona Kapicová       

                                                                –      Jana Vostrá                                     

Kontakt na školní jídelnu: 474 659 326Při výběru jídel se snažíme o co největší pestrost. Současně dbáme na vyváženost stravy a na to, aby žáci měli dostatek vitamínů a minerálů, tolik potřebných pro jejich růst a zdravý vývoj.