Jídelníček na duben
Stravné činí : od 6 do 10 let 25 Kč , od 11 do 14 let 27 Kč a od 15 let 29 Kč
Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.
Doporučujeme platbu obědů přes účet školy : 115– 7782800257/ 0100, variabilní symbol a částku zjistíte po telefonické domluvě u vedoucí školní jídelny, (tel. 474 659 326 ).
Každý strávník musí vyplnit aktuální přihlášku ke stravování na rok 2020 / 2021.
Informace k provozu školní jídelny
Školní jídelna bude v provozu od 12. dubna 2021.
Obědy si přihlašujte na adrese www. strava.cz den předem do 14.00h. Ve výjimečných případech se oběd odhlásí v daný den do 8.00h přes tel. č. 474 659 326.
Žáci vzdělávající se distanční formou si mohou oběd vyzvednout v době od 13 – 14.00 hod.
( těmto žákům bude oběd vydán pouze do jídlonosičů, nezapomeňte, že do budovy školy smíte vstoupit pouze s respirátorem ). V tuto dobu můžete rovněž obědy zaplatit hotově.
Upozornění: nezapomínejte si sami obědy přihlašovat nedělá se to automaticky.
Od 12. 4. 2021 se vaří pouze oběd č. 1.
Důležíté upozornění,
informace k ceně obědů od 1. 9, 2020
věková kategorie : 6 – 10 let 25 Kč
11 – 14 let 27 Kč
15 let a více 29 Kč
Platby na účet od 1. 9. 2020
Bankovní účet pro platbu stravného : 115 – 7782800257/0100, ( variabilní symbol zůstává stejný )
od 6 – 10 let 600 Kč
od 11 – 14 let 650 Kč
od 15 let a více 700 Kč
INFORMACE K PRODEJI MLÉKA
Nepřijímáme hotovost za prodej mléka, pouze vydáváme nové karty s nulovou hodnotou.
Po vydání karty si každý svou kartu dobije libovolnou částkou platebním příkazem na číslo účtu:
5015017799/5500
Je nutné uvést variabilní symbol, který naleznete na přední straně vaší karty !
datum | polévka | hlavní jídlo | nápoj |
Po 12.4. | rajčatová s rýží (al. 1) | Květák smažený, brambory vařené, kompot ovocný (al. 1, 3, 7) | ovocit, voda |
Út 13.4. | brokolicová (al. 1, 6, 7, 9) | Čína z krůtího masa, rýže dušená (al. 1, 6, 9, 12) | vitacit, voda |
St 14.4. | celerová (al. 1, 6, 7, 9) | Čočka na kyselo, vejce, okurka sterilovaná (al. 1, 3, 10) | čaj s citrónem, voda |
Čt 15.4. | cibulová se sýrem (al. 1, 7) | Zbruf se sýrem, špagety (al. 1, 3, 7) | džus, voda |
Pá 16.4. | zeleninová s krupicovými noky (al. 1, 3, 6, 7, 9) | Segedínský guláš, knedlíky kynuté (al. 1, 3, 7, 10) | voda se sirupem, voda |
Po 19.4. | zeleninová s ovesnými vločkami (al. 1, 6, 7, 9) | Rýžové nudle s tuňákem s sušenými rajčaty (al. 1, 3, 4) | voda se sirupem, voda |
Út 20.4. | zeleninová s nudlemi (al. 1, 3, 6, 7, 9) | Omáčka koprová, knedlíky kynuté, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) | džus, voda |
St 21.4. | z kysaného zelí s krupkami (al. 1, 7, 10) | Filé s glazovanou mrkvičkou a medovou omáčkou, brambory vařené (al. 1, 3, 4, 7, 9, 10) | čaj ovocný, voda |
Čt 22.4. | slepičí s těstovinou (al. 1, 7, 9) | Vepřová pečeně cikánská, rýže dušená (al. 1, 10) | vitacit, voda |
Pá 23.4. | zeleninová s kuskusem (al. 1, 3, 9) 9) | Vepřové na paprice, těstoviny (al. 1, 7) | čaj s citrónem, voda |
Po 26.4. | ze zeleného hrášku (al. 1, 3, 7) | Vepřový řízek, bramborová kaše, řepa sterilovaná (al. 1, 3, 7) | čaj ovocný, voda |
Út 27.4. | se špenátovým svítkem (al. 1, 3, 6, 7, 9) | Vepřové maso po švédsku, rýže dušená (al. 1, 7, 10) | voda se sirupem, voda |
St 28.4. | ragů s bramborem (al. 1, 7, 9) | Široké dlouhé nudle s kuřecím masem (al. 1, 6) | ovocit, voda |
Čt 29.4. | gulášová (al. 1) | Dukátové buchtičky s krémem, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) | čaj s citrónem, voda |
Pá 30.4. | zeleninová s bulgurem (al. 1) | Hovězí na divoko, bramborový knedlík (al. 1) | vitacit, voda |
Jídelníček pro Vás připravila vedoucí školní jídelny paní Bc. Ivana Lechová
Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle : 474659326
Změna jídelníčku vyhrazena!!
Nařízení definuje 14 alergenů, o jejichž přítomnosti v potravinách a pokrmech musíme strávníky informovat. Tato povinnost se týká všech operátorů působících ve veřejném stravování (nemocnice, školy, kantýny, restaurace, kavárny atd.)
1 Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2 Korýši (a výrobky z nich)
3 Vejce (a výrobky z nich)
4 Ryby (a výrobky z nich)
5 Podzemnice olejná – arašídy (a výrobky z nich)
6 Sójové boby – sója (a výrobky z nich)
7 Mléko (a výrovky z něj)
8 Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a
výrobky z nich)
9 Celer (a výrobky z něj),
10 Hořčice (a výrobky z ní)
11 Sezamová semena – sezam (a výrobky z nich)
12 Oxid siřičitý a Siřičitany (v koncentrátech vyšších 10mg, ml/ kg, l
13 Vlčí bob – lupina (a výrobky z něj)
14 Měkkýši (a výrobky z nich)
VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY
Úvod
Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle Haccp (kritických bodů), který přesně určuje způsob technologie výroby a přípravy, navazující manipulaci, skladovací podmínky a uvádění pokrmů do oběhu.
Zohledňuje se rozsah činnosti, a míra zdravotního rizika vyplývající z provádění činnosti i specifické nebezpečí křížové kontaminace. Haccp se zpracovává tak, aby byla prokázána schopnost ovládat a analyzovat nebezpečí.
Ve výrobních a ostatních prostorách kuchyně musí zaměstnanci dodržovat stanovené postupy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a návody k obsluze a údržbě výrobních a pracovních prostředků a zařízení. Konat činnosti ve stravovacích službách mohou pouze zaměstnanci, kteří splňují předpoklady zdravotní způsobilosti a mají potřebné znalosti k nutné ochraně veřejného zdraví.
Základní informace pro rodiče a strávníky
1) Vstup do ŠJ za účelem platby obědů v hotovosti je povolen ve dnech školního vyučování v době od 14. 15 hod. – 14. 30. hod.
2) Platbu obědů lze provádět také zálohově z bankovního účtu a nově i platbou přes internet.Zálohové platby pro děti od 6 do 10 let jsou v částce 600,– Kč, pro děti od 11 do 14 let jsou v částce 650,– Kč a pro děti od 15 let jsou v částce 700,– Kč. Je nutné, aby platby na účtu školy byly do 20. dne v měsíci na další měsíc (např. do 20. 1. je platba na únor). Č. ú. : 115 – 7782800257 / 0100, nutno uvést do zprávy pro příjemce jméno strávníka – stravné. Při zálohových platbách z bankovního účtu bude třeba uvádět variabilní symbol, který každý strávník jednotlivě obdrží u vedoucí školní jídelny. Platbu přes internet je třeba předem dohodnout s vedoucí školní jídelny. Přeplatky převádíme zpět na účty rodičů vždy v měsíci lednu a na konci měsíce června.
3) Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.
4) Ztrátu karty nebo čipu je nutné nahlásit vedoucí ŠJ, která provede blokaci proti zneužití.
5) Při výdeji obědů se používají podnosy, polévku si každý strávník odebere sám, hlavní jídlo je vydáno pracovníkem kuchyně.
6) Jídlo se vydá po vložení stravovací karty nebo stravovacího čipu do snímače. Pokud strávník kartu nebo čip nemá, není na oběd právní nárok.
7) Obědy se vydávají denně od 11.30 – 14.15 hodin.
8) Žáci přicházejí do ŠJ po skončení vyučování. Tašky a svršky si odloží v šatně a přezují se. Před vstupem do jídelny si umyjí ruce a na pokyn dozírajícího učitele vstupují do jídelny.
9) V jídelně žáci dodržují pravidla slušného chování.
10) Žáci nevynášejí jídlo ze školní jídelny, konzumují ho zásadně vsedě u stolu. Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.
11) Po skončení oběda přenášejí použité nádobí a příbory na určené místo. Stoly po sobě zanechávají čisté.
Pedagogický dozor sleduje chování žáků, dbá na jejich bezpečnost. V případě úrazu poskytuje první pomoc a hlásí úraz vedení školy.
12) Stravování ŠD zajišťují vychovatelky.
13) Vedoucí jídelny poskytuje informace rodičům o školní stravovně prostřednictvím třídních učitelů s vědomím ŘS.
14) Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v jídelně na celý aktuální měsíc a také na webu školy tj. www.2zscv.cz
15) V případě karanténního opatření respektují ŘS, vedoucí ŠJ, vedoucí ŠD a ostatní zaměstnanci nařízení OHES.
16) Odhlašování a přihlašování obědů je možné do 8h aktuálního dne. Na internetu, tj. www.2zscv.cz , mají strávníci možnost osobně provádět změny v objednávkách (přihlašování a odhlašování obědů) nejpozději do 14h na druhý den. Př.: odhlášku na 17. 9. nutno zadat do panelu nebo na internet 16. 9. do 14h. Poznámka: V nutném případě (z důvodu nemoci) lze provést změnu v aktuální den do 8h telefonicky.
17) Od 7. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. Je nezbytně nutné si oběd č. 2 zvolit nejpozději do pátku na celý následující týden. Pokud neuvede strávník změnu, bude mu vždy vydán oběd číslo 1. Změnu je možné provést u vedoucího školní jídelny, na panelu v jídelně i na internetu tj. www.strava.cz denně do 14h.
18) V první den nemoci je možné vyzvednout oběd do přenosek. Ostatní dny je nutné jej odhlásit. Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle: 474 659 326.
19) Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam alergenů bude umístěn v blízkosti jídelního lístku.
20) Stravné činí: od 6 do 10 let 25,– Kč
od 11 do 14 let 27– Kč
od 15 let 29,– Kč
Pokud strávníci chtějí využívat internetového přístupu, www.strava.cz k odhlašování a přihlašování obědů, je nutné se zaregistrovat u vedoucí ŠJ.
Příklad na zvýšení stravného: Žák se stravuje ve školní jídelně od září 2020, v srpnu 2021 dosáhne 11 let a proto bude od září zařazen do vyšší cenové kategorie. Cena stravného činí 27,– Kč. (Dle Sbírky zákonů č.107/2005 o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů.)
Školní rok 2020 / 2021 od 1. 9. 2020 do 31. 8. 2021.
V Chomutově dne: 1. 9. 2020
Vedoucí školní jídelny: Bc. Ivana Lechová
Pozn.: Pokud bude docházet k novým změnám, budeme Vás včas informovat.
Zaměstnanci školní jídelny
vedoucí školní jídelny – Bc. Ivana Lechová
vrchní kuchařka – Anna Korelová
kuchařka - Marie Náprstková
– Irena Riegerová
– Jana Vostrá
- Ilona Kapicová
– Romana Marňová
Kontakt na školní jídelnu: 474 659 326
Při výběru jídel se snažíme o co největší pestrost. Současně dbáme na vyváženost stravy a na to, aby žáci měli dostatek vitamínů a minerálů, tolik potřebných pro jejich růst a zdravý vývoj.