Jídelníček na duben

 Přihlášení – odhlášení obědů pondělí až pátek 6,30 – 8,15 a 11,30 – 14,00 hod. Stravné činí : od 6 do 10 let 23 Kč , od 11 do 14 let 25 Kč a od 15 let 27 Kč

Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.

Prodej obědů od 4. 9. 2017 každý pracovní den od 6. 30h do 8. 15h a od 11.30h do 14. 15h.

 Každý strávník musí vyplnit aktuální přihlášku ke stravování na rok 2017 / 2018. Přhlášku ke stravování si můžete vyzvednout u vedoucí školní jídelny.

Od 11. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. 

Upozornění,

  informace k ceně obědů od ledna 2018.
 

 Z důvodu stále rostoucích cen potravin jsme nuceni zdražit obědy strávníkům ve ŠJ:

věková kategorie    6 – 10 let z nynějších 21 Kč na 23 Kč

                           11 – 14 let z nynějších 23 Kč na 25 Kč

                           15 a více z nynějších  25 Kč na 27 Kč 
 

Platby na účet od ledna 2018
 

  • od   6 do 10 let….….…..550,–Kč,
  • od  11 do 14 let ............ 600,–Kč,
  • od  15 let ......................650,–Kč
  • Stravné činí : od 6 do 10 let 23 Kč, od 11 do 14 let 25 Kč, od 15 let 27 KčU


 

  INFORMACE K PRODEJI MLÉKA

Nepřijímáme hotovost za prodej mléka, pouze vydáváme nové karty s nulovou hodnotou.
Po vydání karty si každý svou kartu dobije libovolnou částkou platebním příkazem na číslo účtu:
5015017799/5500
Je nutné uvést variabilní symbol, který naleznete na přední straně vaší karty !

 

datum polévka hlavní jídlo nápoj
Út 3.4. hrachová (al. 1) Domácí buchty plněné povidly  (al. 1, 3, 7, 8, 12) bílá káva, voda
St 4.4. zeleninová s bulgurem (al. 1, 6, 7, 9) Kuře pečené, rýže dušená, ovoce (al. 1, 7, 12) čaj s citrónem, voda
Filé s glazovanou mrkvičkou a medovou omáčkou (filé, mrkev mražená, dresing medovo hořčicový, skandinávské koření) , brambory vařené, ovoce (al. 1, 3, 4, 7, 9, 10, 12) čaj s citrónem, voda
Čt 5.4. zeleninová jarní (al. 1, 7) Moravský vrabec (vepřová plec , cibule, česnek, sádlo) , knedlíky kynuté, zelí hlávkové dušené (al. 1, 3) vitacit, voda
Pá 6.4. švédská rybí polévka (al. 1, 4, 6, 7, 9) Hovězí guláš, těstoviny (al. 1) ovocit, voda
Houbové flíčky zapékané (al. 1, 3, 7) ovocit, voda
Po 9.4. hrstková (al. 1, 9, ) Květák smažený, brambory vařené, tatarská omáčka (al. 1, 3, 7, 9) voda se sirupem, voda
Bretaňské fazole (fazole, rajský protlak, cukr, cibule, česnek) , dalamánek (al. 1) voda se sirupem, voda
Út 10.4. zeleninová s drobením (al. 1, 3, 6, 7, 9, ) Hovězí na celeru, bramborový knedlík (al. 1, 7, 9) džus, voda
St 11.4. bramborová (al. 1, 9) Zapečené těstoviny s brokolicí a mletým masem, okurkový salát (al. 1, 3, 7) čaj ovocný, voda
Tarhoňové rizoto z vepřového masa (tarhoňa – těstovina) okurkový salát (al. 1, 3, 7) čaj ovocný, voda
Čt 12.4. zeleninová s nudlemi (al. 1, 3, 6, 7, 9) Svíčková na smetaně, knedlíky kynuté, ovoce (al. 1, 3, 7, 9, 12) vitacit, voda
Pá 13.4. kedlubnová (al. 1, 7) Vepřové maso pečené, dušená mrkev, brambory vařené (al. 1, 7) ovocit, voda
Gnocchi se sýrovou omáčkou, kompot ovocný (al. 1, 3, 7) ovocit, voda
Po 16.4. z kysaného zelí s krupkami (al. 1, 7, 10) Nákyp rýžový s ovocem (al. 1, 3, 7, 12) ovocný koktejl, voda
Pohankové rizoto, okurka sterilovaná (al. 1, 7, 10) voda se sirupem, voda
Út. 17.4. brokolicová krémová (al. 7) Italský guláš (vepřová plec, rajský protlak, paprika sladká, parmezán, bazalka), penne, ovoce (al. 1, 7, 12) džus, voda
St 18.4. kuřecí maďarská (al. 1, 7, 9) Sekaná pečeně, bramborový salát (a. 1, 3, 7, 9, 10) vitacit, voda
Rybí lečo, brambory vařené (al. 1, 3, 4, 7) vitacit, voda
Čt. 19.4. mrkvová (al. 1, 3, 7) Hovězí na česneku, bramborový knedlík, špenát (al. 1, 3, 7) čaj ovocný, voda
Pá 20.4. zeleninová s játrovou rýží (al. 1, 3, 9) Rybí filé zapečené se sýrem, brambory vařené, salát z hlávkového zelí (al. 1, 4, 7) ovocit, voda
Lasagně po Italsku , salát z hlávkového zelí (al. 1, 7, 10) ovocit, voda
Po 23.4. dýňová (al. 1, 6, 7, 9) Karbanátek pečený, bramborová kaše, okurkový salát (al. 1, 3, 7, 10) džus, voda
Salát z pečené cibule s medem a kuřecím stehýnkem (kuřecí stehna, ocet balsamikový, med, citróny, grilovací koření, salát rucola, tymián), brambory pečené , okurkový salát džus, voda
Út. 24.4. jáhlová se zeleninou (al. 1, 9) Kuře Kung – Pao (kuře, solamyl, paprika mražená barevná, cukr, sojová omáčka, zázvor, cibule),  rýže dušená, moučník (al. 1, 3, 6) čaj ovocný, voda
St 25.4. kmínová s houskou (al. 1) Čočka po Srbsku (čočka, cukr, sůl, cibule, lečo), chléb (al. 1) voda se sirupem, voda
Tyrolské brambory (brambory, vepřová krkovice uzená, klobása, cibule, těstoviny), kompot ovocný (al. 1) voda se sirupem, voda
 Čt 26.4. zeleninová s těstovinou (al. 1, 9) Vepřové na žampionech, knedlíky kynuté, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) vitacit, voda
Pá 27.4. ledvinková (al. 1, 7) Kuřecí řízek, bramborová kaše, jogurt (al.  1, 3, 7, 12) čaj s citrónem, voda
Karlovarský kotouč – roláda (vepřová kýta, paprika kapie, okurka sterilovaná, máslo, párky, cibule, vejce), bramborová kaše, jogurt (al. 1, 3, 6, 7, 10, 12) čaj s citrónem, voda
Po 30.4. špenátová (al. 1, 7) Rizoto z vepřového masa, salát z červené řepy (al. 1, 7) džus, voda
Krůtí řízek obalovaný v hrašce, brambory vařené, salát z červené řepy (al. 1, 3, 7) džus, voda

 

 

Jídelníček pro Vás připravila vedoucí školní jídelny paní Bc. Ivana Lechová

Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle : 474659326

Změna jídelníčku vyhrazena!!

Nařízení definuje 14 alergenů, o jejichž přítomnosti v potravinách a pokrmech musíme strávníky informovat. Tato povinnost  se týká všech operátorů působících ve veřejném stravování (nemocnice, školy, kantýny, restaurace, kavárny atd.)
 

 alergeny

 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Úvod

Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle Haccp (kritických bodů), který přesně určuje způsob technologie výroby a přípravy, navazující manipulaci, skladovací podmínky a uvádění pokrmů do oběhu.

Zohledňuje se rozsah činnosti, a míra zdravotního rizika vyplývající z provádění činnosti i specifické nebezpečí křížové kontaminace. Haccp se zpracovává tak, aby byla prokázána schopnost ovládat a analyzovat nebezpečí.

 

Ve výrobních a ostatních prostorách kuchyně musí zaměstnanci dodržovat stanovené postupy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a návody k obsluze a údržbě výrobních a pracovních prostředků a zařízení. Konat činnosti ve stravovacích službách mohou pouze zaměstnanci, kteří splňují předpoklady zdravotní způsobilosti a mají potřebné znalosti k nutné ochraně veřejného zdraví.

 

 Základní informace pro rodiče a strávníky

 1)       Vstup do ŠJ za účelem platby obědů je povolen ve dnech školního vyučování v době od 6.30 – 8.15 a 11.30 – 14.00 hodin.

2)       Platbu obědů lze provádět v hotovosti ve ŠJ nebo zálohově z bankovního účtu a nově i platbou přes internet.Zálohové platby pro děti od 6 do 10 let jsou v částce 550,– Kč, pro děti od 11 do 14 let jsou v částce 600,– Kč a pro děti od 15 let jsou v částce 650,– Kč. Je nutné, aby platby na účtu školy byly do 20. dne v měsíci na další měsíc (např. do 20. 1. je platba na únor). Č. ú. : 21339441/0100, nutno uvést do zprávy pro příjemce jméno strávníka – stravné. Při zálohových platbách z bankovního účtu bude třeba uvádět variabilní symbol, který každý strávník jednotlivě obdrží u vedoucí školní jídelny. Platbu přes internet je třeba předem dohodnout s vedoucí školní jídelny. Přeplatky převádíme zpět na účty rodičů vždy v měsíci lednu a na konci měsíce června.

3)       Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu  je tento poplatek vrácen strávníkovi.

4)       Ztrátu karty nebo čipu je nutné nahlásit vedoucí ŠJ, která provede blokaci proti zneužití.

5)       Při výdeji obědů se používají podnosy, polévku si každý strávník odebere sám, hlavní jídlo je vydáno pracovníkem kuchyně.

6)       Jídlo se vydá po vložení stravovací karty nebo stravovacího čipu do snímače. Pokud strávník kartu nebo čip nemá, není na oběd právní nárok.

7)       Obědy se vydávají denně od 11.30 – 14.15 hodin.

8)       Žáci přicházejí do ŠJ po skončení vyučování. Tašky a svršky si odloží v šatně a přezují se. Před vstupem do jídelny si umyjí ruce a na pokyn dozírajícího učitele vstupují do jídelny.

9)       V jídelně žáci dodržují pravidla slušného chování.

10)   Žáci nevynášejí jídlo ze školní jídelny, konzumují ho zásadně vsedě u stolu.

11)   Po skončení oběda přenášejí použité nádobí a příbory na určené místo. Stoly po sobě zanechávají čisté.

Pedagogický dozor sleduje chování žáků, dbá na jejich bezpečnost. V případě úrazu poskytuje první pomoc a hlásí úraz vedení školy.

12)   Stravování ŠD zajišťují vychovatelky.

13)   Vedoucí jídelny poskytuje informace rodičům o školní stravovně prostřednictvím třídních učitelů s vědomím ŘS.

14)   Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v jídelně na celý aktuální měsíc a také na webu školy tj. www.2zscv.cz

15)   V případě karanténního opatření respektují ŘS, vedoucí ŠJ, vedoucí ŠD a ostatní zaměstnanci nařízení OHES.

16)   Odhlašování a přihlašování obědů je možné do 8h aktuálního dne. Na stravovacím panelu a na internetu, tj. www.2zscv.cz , mají strávníci možnost osobně provádět změny v objednávkách (přihlašování a odhlašování obědů) nejpozději do 14h na druhý den. Př.: odhlášku na 17. 9. nutno zadat do panelu nebo na internet 16. 9. do 14h. Poznámka: V nutném případě (z důvodu nemoci) lze provést změnu v aktuální den do 8h telefonicky.

17)  Od 11. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. Je nezbytně nutné si oběd č. 2 zvolit nejpozději do pátku na celý následující týden. Pokud neuvede strávník změnu, bude mu vždy vydán oběd číslo 1. Změnu je možné provést u vedoucího školní jídelny, na panelu v jídelně i na internetu tj. www.strava.cz denně do 14h. 

18)   V první den nemoci je možné vyzvednout oběd do přenosek. Ostatní dny je nutné jej odhlásit. Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle: 474 659 326.

19) Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam alergenů bude umístěn v blízkosti jídelního lístku.

 20)  Stravné činí:       od 6 do 10 let      23,– Kč

                                   od 11 do 14 let      25– Kč

                                   od 15 let                27,– Kč

 Pokud strávníci chtějí využívat internetového přístupu, www.strava.cz k odhlašování a přihlašování obědů, je nutné se zaregistrovat u vedoucí ŠJ.

 

Příklad na zvýšení stravného: Žák se stravuje ve školní jídelně od  září 2017, v srpnu 2018 dosáhne 11 let a proto bude od září zařazen do vyšší cenové kategorie. Cena stravného činí 25,– Kč. (Dle Sbírky zákonů č.107/2005 o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů.)

Školní rok 2017/ 2018 od 1. 9. 2017 do 31. 8. 2018.

  V Chomutově dne: 2. 1. 2018

 Vedoucí školní jídelny: Bc.  Ivana Lechová

  Pozn.: Pokud bude docházet k novým změnám, budeme Vás včas informovat.

 Zaměstnanci školní jídelny

vedoucí školní jídelny                                  –    Bc. Ivana Lechová

vrchní kuchařka                                          –     Anna Korelová

kuchařka                                                   –     Růžena Bernátová

                                                                –     Marie Náprstková      

                                                                –     Irena Riegerová

                                                                –     Ilona Kapicová       

                                                                –      Jana Vostrá                                     

Kontakt na školní jídelnu: 474 659 326Při výběru jídel se snažíme o co největší pestrost. Současně dbáme na vyváženost stravy a na to, aby žáci měli dostatek vitamínů a minerálů, tolik potřebných pro jejich růst a zdravý vývoj.