Jídelníček na leden

 Přihlášení – odhlášení obědů pondělí až pátek 6,30 – 8,15 a 11,30 – 14,00 hod. Stravné činí : od 6 do 10 let 25 Kč , od 11 do 14 let 27 Kč a od 15 let 29 Kč

Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.


 Prodej obědů od 2. 9. 2019  každý pracovní den od 6. 30h do 8. 15h a od 11.30h do 14. 15h.

 Každý strávník musí vyplnit aktuální přihlášku ke stravování na rok 2019 / 2020. Přhlášku ke stravování si můžete vyzvednout u vedoucí školní jídelny.

 Od 9. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. 


Důležíté upozornění,

 informace k ceně obědů od 1. 1, 2020

věková kategorie :     6 – 10 let   z nynějších 23 Kč na 25 Kč

                              11 – 14 let  z nynějších 25 Kč na 27 Kč

                              15 let a více z nynějších 27 Kč na 29 Kč

Platby na účet od 1. 1. 2020

Bankovní účet pro platbu stravného :     115 – 7782800257/0100,   ( variabilní symbol zůstává stejný )
 

                            od 6 – 10 let          z nynějších 550 Kč na 600 Kč

                            od 11 – 14 let         z nynějších 600 Kč na 650 Kč

                            od 15 let a více      z nynějších 650 Kč  na 700 Kč
 

        


  INFORMACE K PRODEJI MLÉKA

Nepřijímáme hotovost za prodej mléka, pouze vydáváme nové karty s nulovou hodnotou.
Po vydání karty si každý svou kartu dobije libovolnou částkou platebním příkazem na číslo účtu:
5015017799/5500
Je nutné uvést variabilní symbol, který naleznete na přední straně vaší karty !

 

datum polévka hlavní jídlo nápoj
Po 6.1. slepičí s nudlemi (al. 1, 3, 7, 9) Nákyp rýžový s ovocem (al. 1, 3, 7, 12) čaj s citrónem, mléko, voda
Tyrolské špecle (špecle, anglická slanina, šlehačka, česnek, cibule), salát z červené řepy (al. 1, 3, 7) čaj s citrónem, voda
Út 7.1. celerová (al. 1, 6, 7, 9) Hovězí na houbách, bramborový knedlík (al. 1, 7) voda se sirupem, voda
St 8.1. hovězí s kuskusem (al. 1, 3, 6, 7, 9) Karbanátek pečený, bramborová kaše, okurkový salát s rajčaty (al. 1, 3, 7, 10) ovocit, voda
Lasagne po Italsku (lasagne, vepřová plec, rajčata drcená, rajský protlak, kečup, sýr cihla, česnek) ovocit, voda
Čt 9.1. hrachová (al. 1) Kuře na paprice, těstoviny, ovoce (al. 1, 7, 12) vitacit, voda
Pá 10.1. bramborová (al. 1, 9) Rybí filé na žampionech zapečené v zakysané smetaně, brambory vařené (al. 3, 4, 7) čaj  ovocný, mléko, voda
Škubánky s mákem (al. 1, 7) čaj ovocný, voda
Po 13.1. drůbeží s játrovými knedlíčky (al. 1, 3, 9) Jitrnicový prejt, brambory vařené, zelí kysané (al. 1, 7, 10) voda se sirupem, voda
Bramborový guláš s masem a fazolemi (al. 1, 7) voda se sirupem, voda
Út 14.1. ragú s rýží (vepřová plec, kořenová zelenina, květák, hrášek sterilovaný, rýže, mléko, máslo (al. 1, 7, 9) Boloňská omáčka z čočky (čočka, mrkev, rajčata drcená, sýr cihla, cibule), špagety, ovoce (al. 1, 3, 7, 10, 12) vitacit,  voda
St 15.1. z kysaného zelí s krupkami (al. 1, 7, 10) Francouzské brambory, okurky sterilované (al. 1, 3, 6, 7, 10) čaj ovocný, mléko, voda
Kaše krupicová, kompot ovocný (al. 1, 7) čaj ovocný, voda
Čt 16.1. zeleninová s drobením (al. 1, 3, 6, 7, 9) Svíčková na smetaně, knedlíky kynuté (al. 1, 3, 7, 9) ovocit, voda
Pá 17.1. zeleninová s krupicí a vejcem (al. 1, 3, 7, 9) Rizoto srbské (rýže, paprika lusky, rajčata, vepřová plec, sýr cihla, cibule), okurkový salát (al. 1, 7, 10) džus, voda
Krůtí ragú s hlívou ústřičnou (krůtí prsa, hlíva ústřičná, mléko, šlehačka, rajský protlak, šunka, vejce, máslo, paprika sladká), halušky se zelím  (al. 1, 3, 7) džus, voda
Po 20.1. cibulová se sýrem (al. 1, 7) Hovězí pečeně znojemská (hovězí maso, okurky sterilované, slanina, cibule), rýže dušená, muffiny vanilkové (al. 1, 3, 10) čaj ovocný, mléko, voda
Bretaňské fazole (fazole, rajský protlak, česnek, cibule), bulka půlená, muffiny vanilkové (al. 1, 3) čaj ovocný, voda
Út 21.1. zeleninová s pohankou (al. 1, 9) Kuře pečené, bramborový knedlík, zelí červené (al. 1, 7) ovocit, voda
St 22.1. gulášová (al. 1) Dukátové buchtičky s krémem, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) čaj s citrónem, voda
Tarhoňové rizoto se zeleninou (tarhoňa – těstovina), ovoce čaj s citrónem, voda
Čt 23.1. kapustová (al. 1) Kuřecí řízek přírodní, bramborová kaše, mrkvový salát s ananasem (al. 1, 7) džus, voda
Pá 24.1. hovězí s vaječným svítkem (al. 1, 3, 6, 7, 7) Italský guláš (vepřová plec, paprika sladká, rajský protlak, bazalka, cibule, máslo, sýr cihla), penne (al. 1, 7)  vitacit, voda, voda
Halušky s brynzou (al. 1, 7) vitacit, voda
Po 27.1. hovězí s krupicovými noky (al. 1, 3, 6, 7, 9) Čína z krůtího masa, rýže dušená, jogurt (al. 1, 6, 7, 9, 12) ovocit, mléko, voda
Gnocchi se špenátem, jogurt (al. 1, 3, 7, 12) ovocit, voda
Út 28.1. drožďová s bramborem (al. 1) Fazolové lusky na smetaně, vepřové maso pečené, brambory vařené (al. 1, 7) voda se sirupem, voda
St 29.1. hovězí rychlá s vejcem (al. 3, 6, 7, 9) Omáčka rajčatová, koule z mletého masa, těstoviny, ovoce (al. 1, 3, 6, 7, 9, 12) vitacit, voda
Filé s glazovanou mrkvičkou a medovou omáčkou, brambory vařené, ovoce  (al. 1, 3, 4, 7, 9, 10, 12) vitacit, voda
Čt 30.1. frankfurtská (al. 1, 6, 7) Čočka na kyselo, vejce, zelný salát (al. 1, 3) čaj s citrónem, voda

 

Jídelníček pro Vás připravila vedoucí školní jídelny paní Bc. Ivana Lechová

Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle : 474659326

Změna jídelníčku vyhrazena!!

Nařízení definuje 14 alergenů, o jejichž přítomnosti v potravinách a pokrmech musíme strávníky informovat. Tato povinnost  se týká všech operátorů působících ve veřejném stravování (nemocnice, školy, kantýny, restaurace, kavárny atd.)

1 Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2 Korýši (a výrobky z nich)

3 Vejce (a výrobky z nich)

4 Ryby (a výrobky z nich)

5 Podzemnice olejná – arašídy (a výrobky z nich)

6 Sójové boby – sója (a výrobky z nich)

7 Mléko (a výrovky z něj)

8 Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a

   výrobky z nich)

9 Celer (a výrobky z něj),

10 Hořčice (a výrobky z ní)

11 Sezamová semena – sezam (a výrobky z nich)

12 Oxid siřičitý a Siřičitany (v koncentrátech vyšších 10mg, ml/ kg, l

13 Vlčí bob – lupina (a výrobky z něj)

14 Měkkýši (a výrobky z nich)


 VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Úvod

Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle Haccp (kritických bodů), který přesně určuje způsob technologie výroby a přípravy, navazující manipulaci, skladovací podmínky a uvádění pokrmů do oběhu.

Zohledňuje se rozsah činnosti, a míra zdravotního rizika vyplývající z provádění činnosti i specifické nebezpečí křížové kontaminace. Haccp se zpracovává tak, aby byla prokázána schopnost ovládat a analyzovat nebezpečí.

 

Ve výrobních a ostatních prostorách kuchyně musí zaměstnanci dodržovat stanovené postupy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a návody k obsluze a údržbě výrobních a pracovních prostředků a zařízení. Konat činnosti ve stravovacích službách mohou pouze zaměstnanci, kteří splňují předpoklady zdravotní způsobilosti a mají potřebné znalosti k nutné ochraně veřejného zdraví.

 

 Základní informace pro rodiče a strávníky

 1)       Vstup do ŠJ za účelem platby obědů je povolen ve dnech školního vyučování v době od 6.30 – 8.15 a 11.30 – 14.00 hodin.

2)       Platbu obědů lze provádět v hotovosti ve ŠJ nebo zálohově z bankovního účtu a nově i platbou přes internet.Zálohové platby pro děti od 6 do 10 let jsou v částce 600,– Kč, pro děti od 11 do 14 let jsou v částce 650,– Kč a pro děti od 15 let jsou v částce 700,– Kč. Je nutné, aby platby na účtu školy byly do 20. dne v měsíci na další měsíc (např. do 20. 1. je platba na únor). Č. ú. : 115 – 7782800257 / 0100, nutno uvést do zprávy pro příjemce jméno strávníka – stravné. Při zálohových platbách z bankovního účtu bude třeba uvádět variabilní symbol, který každý strávník jednotlivě obdrží u vedoucí školní jídelny. Platbu přes internet je třeba předem dohodnout s vedoucí školní jídelny. Přeplatky převádíme zpět na účty rodičů vždy v měsíci lednu a na konci měsíce června.

3)       Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu  je tento poplatek vrácen strávníkovi.

4)       Ztrátu karty nebo čipu je nutné nahlásit vedoucí ŠJ, která provede blokaci proti zneužití.

5)       Při výdeji obědů se používají podnosy, polévku si každý strávník odebere sám, hlavní jídlo je vydáno pracovníkem kuchyně.

6)       Jídlo se vydá po vložení stravovací karty nebo stravovacího čipu do snímače. Pokud strávník kartu nebo čip nemá, není na oběd právní nárok.

7)       Obědy se vydávají denně od 11.30 – 14.15 hodin.

8)       Žáci přicházejí do ŠJ po skončení vyučování. Tašky a svršky si odloží v šatně a přezují se. Před vstupem do jídelny si umyjí ruce a na pokyn dozírajícího učitele vstupují do jídelny.

9)       V jídelně žáci dodržují pravidla slušného chování.

10)   Žáci nevynášejí jídlo ze školní jídelny, konzumují ho zásadně vsedě u stolu. Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.

11)   Po skončení oběda přenášejí použité nádobí a příbory na určené místo. Stoly po sobě zanechávají čisté.

Pedagogický dozor sleduje chování žáků, dbá na jejich bezpečnost. V případě úrazu poskytuje první pomoc a hlásí úraz vedení školy.

12)   Stravování ŠD zajišťují vychovatelky.

13)   Vedoucí jídelny poskytuje informace rodičům o školní stravovně prostřednictvím třídních učitelů s vědomím ŘS.

14)   Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v jídelně na celý aktuální měsíc a také na webu školy tj. www.2zscv.cz

15)   V případě karanténního opatření respektují ŘS, vedoucí ŠJ, vedoucí ŠD a ostatní zaměstnanci nařízení OHES.

16)   Odhlašování a přihlašování obědů je možné do 8h aktuálního dne. Na stravovacím panelu a na internetu, tj. www.2zscv.cz , mají strávníci možnost osobně provádět změny v objednávkách (přihlašování a odhlašování obědů) nejpozději do 14h na druhý den. Př.: odhlášku na 17. 9. nutno zadat do panelu nebo na internet 16. 9. do 14h. Poznámka: V nutném případě (z důvodu nemoci) lze provést změnu v aktuální den do 8h telefonicky.

17)  Od 9. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. Je nezbytně nutné si oběd č. 2 zvolit nejpozději do pátku na celý následující týden. Pokud neuvede strávník změnu, bude mu vždy vydán oběd číslo 1. Změnu je možné provést u vedoucího školní jídelny, na panelu v jídelně i na internetu tj. www.strava.cz denně do 14h. 

18)   V první den nemoci je možné vyzvednout oběd do přenosek. Ostatní dny je nutné jej odhlásit. Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle: 474 659 326.

19) Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam alergenů bude umístěn v blízkosti jídelního lístku.

 20)  Stravné činí:       od 6 do 10 let      25,– Kč

                                   od 11 do 14 let      27– Kč

                                   od 15 let                29,– Kč

 Pokud strávníci chtějí využívat internetového přístupu, www.strava.cz k odhlašování a přihlašování obědů, je nutné se zaregistrovat u vedoucí ŠJ.

 

Příklad na zvýšení stravného: Žák se stravuje ve školní jídelně od  září 2019, v srpnu 2020 dosáhne 11 let a proto bude od září zařazen do vyšší cenové kategorie. Cena stravného činí 27,– Kč. (Dle Sbírky zákonů č.107/2005 o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů.)

Školní rok 2019 /  2020 od 1. 9. 2019 do 31. 8. 2020.

  V Chomutově dne: 2. 1. 2020

 Vedoucí školní jídelny: Bc.  Ivana Lechová

  Pozn.: Pokud bude docházet k novým změnám, budeme Vás včas informovat.

 Zaměstnanci školní jídelny

vedoucí školní jídelny                                  –    Bc. Ivana Lechová

vrchní kuchařka                                          –     Anna Korelová

kuchařka                                                    -     Marie Náprstková 

                                                                  –     Irena Riegerová

                                                                  –      Jana Vostrá  

                                                                  -     Ilona Kapicová

                                                                 –     Romana Marňová            

Kontakt na školní jídelnu: 474 659 326

Při výběru jídel se snažíme o co největší pestrost. Současně dbáme na vyváženost stravy a na to, aby žáci měli dostatek vitamínů a minerálů, tolik potřebných pro jejich růst a zdravý vývoj.