Jídelníček na květen
Stravné činí : od 3 do 6 let 18 Kč , od 7 do 10 let 26, od 11 do 14 let 29 Kč a od 15 let a více 32 Kč.
Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.
Doporučujeme platbu obědů přes účet školy : 115– 7782800257/ 0100, variabilní symbol a částku zjistíte po telefonické domluvě u vedoucí školní jídelny, (tel. 474 659 326 ).
Každý strávník musí vyplnit aktuální přihlášku ke stravování na rok 2021 / 2022. Přihlášku ke stravování je možné také vyzvednout u vedoucí školní jídelny. V průběhu školního roku je nutné v kanceláři vedoucí školní jídelny nahlásit každou změnu (zrušení stravování, změnu platby, bydliště, třídy.)
Přihláška do školní jídelny – 2022 (stahujte zde)
Prodej obědů od 1. 9. 2021 v pracovních dnech od 6. 30h do 8. 15h a od 11. 30h do 14. 15h.
Informace k provozu školní jídelny
Obědy si přihlašujte na adrese www. strava.cz den předem do 14.00h. Ve výjimečných případech se oběd odhlásí v daný den do 8.00h přes tel. č. 474 659 326.
Žádáme o dodržování hygieny rukou a dezinfekci.
Výdej obědů do jídlonosičů probíhá od 11.30 – do 12.00 hod.
Od 6. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel.
Pozor změna – oznámení.
Od ledna 2022 dojde ke změně cen stravného.
1. kategorie 3 – 6 let 18 Kč
2. kategorie 7 – 10 let 26 Kč
3. kategorie 11 – 14 let 29 Kč
4.kategorie 15 let a více 32 Kč
Zálohové platby od ledna 2022.
1.kategorie 3 – 6 let 450 Kč
2. kategorie 7 – 10 let 600 Kč
3. kategorie 11 – 14 let 700 Kč
4. kategorie 15 let a více 750 Kč
Platby na účet od ledna 2022, (účet zůstává stejný).
Bankovní účet pro platbu stravného : 115 – 7782800257/0100, (variabilní symbol zůstává stejný).
Do věkových skupin jsou strávníci zařazováni na dobu školního roku 1. 9. – 31.8. , ve kterém dosahují věku vyhlášky č. 107/2005., o školním stravování, bod 1– 4. Kategorie je určena podle data narození strávníka, neurčuje se již podle tříd.
INFORMACE K PRODEJI MLÉKA
Nepřijímáme hotovost za prodej mléka, pouze vydáváme nové karty s nulovou hodnotou.
Po vydání karty si každý svou kartu dobije libovolnou částkou platebním příkazem na číslo účtu:
5015017799/5500
Je nutné uvést variabilní symbol, který naleznete na přední straně vaší karty !
datum | polévka | hlavní jídlo | nápoj |
Po 2.5. | pórková s vejcem (al. 1, 3, 7) | Španělský ptáček z vepřové kýty, rýže dlouhozrnná (al. 1, 3, 6, 7, 10) | vitacit, mléko, voda |
Halušky s brynzou (al. 1, 7) | vitacit, voda | ||
Út 3.5. | zeleninová s oves. vločkami (al. 1, 6, 7, 9) | Karbanátek pečený, brambory vařené, řepa sterilovaná (al. 1, 3, 7) | ovocit, voda |
St 4.5. | gulášová (al. 1) | Dukátové buchtičky s krémem, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) | čaj ovocný, voda |
Gnocchi se špenátem, ovoce (al. 1, 3, 7, 12) | čaj ovocný, voda | ||
Čt 5.5. | sýrová (al. 1, 3, 7) | Zapečené těstoviny s brokolicí a mletým masem, zelný salát (al. 1, 3, 7) | džus, voda |
Pá 6.5. | zeleninová s kuskusem (al. 1, 3, 9) | Hovězí na houbách, bramborový knedlík (al. 1, 7) | voda se sirupem, voda |
Tarhoňové rizoto z kuřecího masa, okurka sterilovaná (al. 1, 3, 7, 10) | voda se sirupem, voda | ||
Po 9.5. | hrstková (al. 1, 9) | Boloňská omáčka z čočky, špagety, jogurt (al. 1, 3, 7, 10, 12) | čaj s citrónem, voda |
Květák na mozeček, brambory vařené, jogurt (al. 1, 3, 7, 12) | čaj s citrónem, voda | ||
Út 10.5. | zeleninová s drožďovými knedlíčky (al. 1, 3, 7, 9) | Vepřové maso pečené, dušená mrkev, brambory vařené (al. 1, 7) | džus, voda |
St 11.5. | bramborová s houbami (al. 1, 9) | Rizoto srbské, okurka sterilovaná (al. 1, 7, 10) | ovocit, voda |
Srdce na smetaně, knedlíky kynuté (al. 1, 3, 7, 9, 10) | ovocit, voda | ||
Čt 12.5. | drůbková s nudlemi (al. 1, 3, 7, 9) | Svíčková na smetaně, hoskové knedlíky, ovoce (al. 1, 3, 7, 9, 12) | čaj ovocný, voda |
Pá 13.5. | masový krém (al. 1, 6, 7, 9) | Jitrnicový prejt, zelí kysané, brambory vařené (al. 1, 7, 10) | vitacit, voda |
Bulgur s kuřecím masem, okurka sterilovaná (al. 1, 6, 7, 9, 10) | vitacit, voda | ||
Po 16.5. | mrkvová s červenou čočkou (al. 1) | Hovězí maso po švédsku, rýže dlouhozrnná (al. 1, 7, 10) | ovocit, voda |
Rýžové nudle s tuňákem a sušenými rajčaty (al. 1, 3, 4) | ovocit, voda | ||
Út 17.5. | ragů s houskovými knedlíčky (al. 1, 3, 7, 9) | Rybí prsty smažené, brambory vařené, mrkvový salát s jablky (al. 1, 4, 7, 12) | čaj s citrónem, voda |
St 18.5. | zeleninová z vaječné jíšky (al. 1, 3, 6, 7, 9) | Omáčka rajčatová, koule z mletého masa, knedlíky kynuté, ovoce (al. 1, 3, 6, 7, 9, 12) | voda se sirupem, voda |
Bretaňské fazole, selský rohlík, ovoce (al. 1, 3, 12) | voda se sirupem, voda | ||
Čt 19.5. | rajčatová s těstovinou (al. 1, 3) | Nudle s hlávkovým zelím, perník (al. 1, 3) | čaj s citrónem, voda |
Pá 20.5. | zeleninová s pohankou (al. 1, 9) | Vepřové maso pečené, bramborová knedlík, špenát (al. 1, 3, 7) | vitacit, voda |
Rýžovodýňový nákyp s mangem (al. 1, 3, 7) |
mléko, voda | ||
Po 23.5. | fazolová se smetanou (al. 1, 7) | Zapečené těstoviny s uzeninou, salát z červeného zelí (al. 1, 3, 6, 7) | ovocit, voda |
Kuřecí stehna v medu, brambory pečené (al. 1, 7) | ovocit, voda | ||
Út 24.5. | z rybího filé (al. 1, 4, 7) | Vepřová pečeně cikánská, rýže dlouhozrnná (al. 1, 7, 10) | džus, mléko, voda |
St 25.5. | brokolicová (al. 1, 7, 9) | Kuřecí řízek, bramborová kaše, řepa sterilovaná (al. 1, 3, 7) | voda se sirupem, voda |
Rizoto z rybího filé, řepa sterilovaná (al. 1, 4, 7) | voda se sirupem, voda | ||
Čt 26.5. | kroupová se zeleninou (al. 1) | Omáčka koprová, vejce, houskové knedlíky (al. 1, 3, 7) | čaj ovocný, voda |
Pá 27.5. | selská s bramborem (al. 1, 3, 7, 9) | Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, zelí kysané (al. 1, 10) | ovocit, voda |
Myslivecká musaka, okurka sterilovaná (al. 1, 3, 7, 10) | ovocit, voda | ||
Po 30.5. | zeleninová se sýrovým svítkem (al. 1, 3, 6, 7, 9) | Mexický guláš, rýže parboiled, ovoce (al. 1, 7, 12) | vitacit, voda |
Karlovarský kotouč, brambory vařené, ovoce (al. 1, 3, 6, 7, 10, 12) | vitacit, voda | ||
Út 31.5. | hrachová (al. 1) | Kuře pečené, brambory vařené, rajče (al. 1, 7) | čaj ovocný, voda |
Jídelníček pro Vás připravila vedoucí školní jídelny paní Bc. Ivana Lechová
Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle : 474659326
Změna jídelníčku vyhrazena!!
Nařízení definuje 14 alergenů, o jejichž přítomnosti v potravinách a pokrmech musíme strávníky informovat. Tato povinnost se týká všech operátorů působících ve veřejném stravování (nemocnice, školy, kantýny, restaurace, kavárny atd.)
1 Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2 Korýši (a výrobky z nich)
3 Vejce (a výrobky z nich)
4 Ryby (a výrobky z nich)
5 Podzemnice olejná – arašídy (a výrobky z nich)
6 Sójové boby – sója (a výrobky z nich)
7 Mléko (a výrovky z něj)
8 Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a
výrobky z nich)
9 Celer (a výrobky z něj),
10 Hořčice (a výrobky z ní)
11 Sezamová semena – sezam (a výrobky z nich)
12 Oxid siřičitý a Siřičitany (v koncentrátech vyšších 10mg, ml/ kg, l
13 Vlčí bob – lupina (a výrobky z něj)
14 Měkkýši (a výrobky z nich)
VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY
Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle Haccap (kritických bodů), který přesně určuje způsob technologie výroby a přípravy, navazující manipulaci, skladovací podmínky a uvádění pokrmů do oběhu.
Zohledňuje se rozsah činnosti, a míra zdravotního rizika vyplývající z provádění činnosti i specifické nebezpečí křížové kontaminace. Haccap se zpracovává tak, aby byla prokázána schopnost ovládat a analyzovat nebezpečí.
Ve výrobních a ostatních prostorách kuchyně musí zaměstnanci dodržovat stanovené postupy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a návody k obsluze a údržbě výrobních a pracovních prostředků a zařízení. Konat činnosti ve stravovacích službách mohou pouze zaměstnanci, kteří splňují předpoklady zdravotní způsobilosti a mají potřebné znalosti k nutné ochraně veřejného zdraví.
Základní informace pro rodiče a strávníky
1) Vstup do ŠJ za účelem platby obědů v hotovosti je povolen ve dnech školního vyučování v době od 11. 30 h. – 14. 15h.
2) Platbu obědů lze provádět také zálohově z bankovního účtu a nově i platbou přes internet. Zálohové platby pro děti od 3 do 6 let jsou v částce 450,– Kč, pro děti od 7 do 10 let jsou v částce 600,– Kč, pro děti od 11 do 14 let jsou v částce 700,– Kč a pro děti 15 let a více 750 Kč. Je nutné, aby platby na účtu školy byly do 20. dne v měsíci na další měsíc (např. do 20. 1. je platba na únor). Č. ú. : 115 – 7782800257 / 0100, nutno uvést do zprávy pro příjemce jméno strávníka – stravné. Při zálohových platbách z bankovního účtu bude třeba uvádět variabilní symbol, který každý strávník jednotlivě obdrží u vedoucí školní jídelny. Platbu přes internet je třeba předem dohodnout s vedoucí školní jídelny. Přeplatky převádíme zpět na účty rodičů vždy v měsíci prosinci a na konci měsíce června.
3) Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.
4) Ztrátu karty nebo čipu je nutné nahlásit vedoucí ŠJ, která provede blokaci proti zneužití.
5) Při výdeji obědů se používají podnosy, polévku si každý strávník odebere sám, hlavní jídlo je vydáno pracovníkem kuchyně.
6) Jídlo se vydá po vložení stravovací karty nebo stravovacího čipu do snímače. Pokud strávník kartu nebo čip nemá, není na oběd právní nárok.
7) Obědy se vydávají denně od 11.30 – 14.15 hodin.
8) Žáci přicházejí do ŠJ po skončení vyučování. Tašky a svršky si odloží v šatně a přezují se. Před vstupem do jídelny si umyjí ruce a na pokyn dozírajícího učitele vstupují do jídelny.
9) V jídelně žáci dodržují pravidla slušného chování.
10) Žáci nevynášejí jídlo ze školní jídelny, konzumují ho zásadně vsedě u stolu. Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.
11) Po skončení oběda přenášejí použité nádobí a příbory na určené místo. Stoly po sobě zanechávají čisté.
Pedagogický dozor sleduje chování žáků, dbá na jejich bezpečnost. V případě úrazu poskytuje první pomoc a hlásí úraz vedení školy.
12) Stravování ŠD zajišťují vychovatelky.
13) Vedoucí jídelny poskytuje informace rodičům o školní stravovně prostřednictvím třídních učitelů s vědomím ŘS.
14) Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v jídelně na celý aktuální měsíc a také na webu školy tj. www.2zscv.cz
15) V případě karanténního opatření respektují ŘS, vedoucí ŠJ, vedoucí ŠD a ostatní zaměstnanci nařízení OHES.
16) Odhlašování a přihlašování obědů je možné do 8h aktuálního dne. Na internetu, tj. www.2zscv.cz , mají strávníci možnost osobně provádět změny v objednávkách (přihlašování a odhlašování obědů) nejpozději do 14h na druhý den. Př.: odhlášku na 17. 9. nutno zadat na internet 16. 9. do 14h. Poznámka: V nutném případě (z důvodu nemoci) lze provést změnu v aktuální den do 8.h telefonicky.
17) Od 6. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. Je nezbytně nutné si oběd č. 2 zvolit nejpozději do pátku na celý následující týden. Pokud neuvede strávník změnu, bude mu vždy vydán oběd číslo 1. Změnu je možné provést u vedoucího školní jídelny, také na internetu tj. www.strava.cz denně do 14h.
18) V první den nemoci je možné vyzvednout oběd do přenosek. Ostatní dny je nutné jej odhlásit. Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle: 474 659 326.
19) Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam alergenů bude umístěn v blízkosti jídelního lístku.
20) Stravné činí: od 3 do 6 let 18 Kč
od 7 do 10 let 26 Kč
od 11 do 14 let 29 Kč
od 15 let a více 32 Kč
Pokud strávníci chtějí využívat internetového přístupu, www.strava.cz k odhlašování a přihlašování obědů, je nutné se zaregistrovat u vedoucí ŠJ.
Příklad na zvýšení stravného: Žák se stravuje ve školní jídelně od září 2021, v srpnu 2022 dosáhne 11 let a proto bude od září zařazen do vyšší cenové kategorie. Cena stravného činí 29,– Kč. (Dle Sbírky zákonů č.107/2005 o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů.)
Školní rok 2021 / 2022 od 1. 9. 2021 do 31. 8. 2022.
V Chomutově 3. 1. 2022.
Vedoucí školní jídelny: Bc. Ivana Lechová
Poznámky, pokud bude docházet k novým změnám, budeme Vás včas informovat.
Zaměstnanci školní jídelny:
vedoucí školní jídelny – Bc. Ivana Lechová
vrchní kuchařka – Anna Korelová
kuchařka - Marie Náprstková
– Irena Riegerová
– Jana Vostrá
- Ilona Kapicová
– Romana Marňová
Kontakt na školní jídelnu: 474 659 326
Při výběru jídel se snažíme o co největší pestrost. Současně dbáme na vyváženost stravy a na to, aby žáci měli dostatek vitamínů a minerálů, tolik potřebných pro jejich růst a zdravý vývoj.