Jídelníček na červen

Stravné činí : od 6 do 10 let 25 Kč , od 11 do 14 let 27 Kč a od 15 let 29 Kč

Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu je tento poplatek vrácen strávníkovi.

 
 Doporučujeme platbu obědů přes účet  školy :   115– 7782800257/ 0100, variabilní symbol a částku zjistíte po telefonické domluvě u vedoucí školní jídelny,  (tel. 474 659 326 ).


Každý strávník musí vyplnit aktuální přihlášku ke stravování na rok 2021 / 2022.

Přihláška do školní jídelny (stahujte zde)

 

 

Informace k provozu školní jídelny

 Obědy si přihlašujte na adrese www. strava.cz den předem do 14.00h. Ve výjimečných případech se oběd odhlásí v daný den do 8.00h přes tel. č. 474 659 326.

 Žádáme o dodržování hygieny rukou a dezinfekci.

Nezapomeňte, že do budovy školy smíte vstoupit pouze s respirátorem.

   

Informace k ceně obědů od 1. 9. 2021.

věková kategorie :     6 – 10 let     25 Kč

                                        11 – 14 let    27 Kč

                                        15 let a více   29 Kč

 

 Platby na účet od 1. 9. 2021.

Bankovní účet pro platbu stravného :     115 – 7782800257/0100,   ( variabilní symbol zůstává stejný )
 

                                 od 6 – 10 let           600 Kč

                                 od 11 – 14 let          650 Kč

                                od 15 let a více        700 Kč
 

 

INFORMACE K PRODEJI MLÉKA

Nepřijímáme hotovost za prodej mléka, pouze vydáváme nové karty s nulovou hodnotou.
Po vydání karty si každý svou kartu dobije libovolnou částkou platebním příkazem na číslo účtu:
5015017799/5500
Je nutné uvést variabilní symbol, který naleznete na přední straně vaší karty !

 

datum polévka hlavní jídlo nápoj
Út 1.6. květáková s bramborem (al. 1, 7) Rizoto z krůtího masa, řepa sterilovaná, balíček – MDD (al. 1, 7) vitacit, voda
St 2.6. zeleninová s bulgurem (al. 1, 6, 7, 9) Maďarský vepřový perkelt, knedlíky kynuté (al.1, 3, 7) čaj s citrónem, voda
Čt 3.6. frankfurtská (al. 1, 6, 7) Domácí buchty plněné povidly, mákem, tvarohem (al. 1, 3, 7, 8, 12) bílá káva, mléko, voda
Pá 4.6. zeleninová s těstovinou (al. 1, 3, 6, 7, 9) Novohradský plátek, brambory vařené, ovoce (al. 1, 7, 12) voda se sirupem, voda
Po 7.6. zeleninová s drožďovými knedlíčky (al. 1, 3, 7, 9) Čočka smetanová se zeleninou, selský rohlík,  zelný salát s mrkví (al. 1, 3,  7, 9) čaj ovocný, voda
Út 8.6. zeleninová s kapáním (al. 1, 3, 7, 9) Hovězí na celeru, bramborový knedlík (al. 1, 7, 9) ovocit, voda
St 9.6. koprová – kulajda (al. 1, 3, 7) Bramborová musaka, okurkový salát (al. 1, 3, 7, 10) džus, mléko, voda
čt 10.6. pórková s vejcem (al. 1, 3, 7) Vepřové na žampionech, rýže dlouhozrnná, ovoce (al. 1, 7, 12) vitacit, voda
Pá 11.6. selská s houbami (al. 1, 3, 7) Rybí filé v těstíčku, brambory vařené, rajčatový salát (al. 1, 3, 4, 7) čaj ovocný, voda
Po 14.6. zeleninová s kuskusem (al. 1, 3, 9) Vepřová kýta hamburská, knedlíky kynuté, pohár mléčný dezert (al. 1, 3, 7, 9, 10) voda se sirupem, voda
Út 15.6. hovězí s vejcem (al. 3, 6, 7, 9) Těstoviny se špenátem, muffiny vanilkové(al. 1, 3, 7) čaj ovocný, voda
St 16.6. zeleninová se strouháním (al. 1, 3, 6, 7, 9) Kuře pečené, bramborová kaše, mrkvový salát (al. 1, 7) ovocit, mléko, voda
Čt 17.6. kapustová (al. 1) Vepřové na kmíně, rýže parboiled, ovoce (al. 1, 12) vitacit, voda
Pá 18.6. ragů s rýží (al. 1, 7, 9) Čevabčiči, brambory vařené, tatarská omáčka (al. 1, 3, 7, 9, 10) čaj s citrónem, voda
Po 21.6. česneková (al. 1) Vepřové maso pečené, bramborový knedlík, špenát (al. 1, 3, 7) voda se sirupem, voda
Út 22.6, rajčatová s těstovinou (al. 1, 3) Zapečené těstoviny s brokolicí a mletým masem, okurkový salát s rajčaty (al. 1, 3, 7, 10) džus, voda
St 23.6. zeleninová s pohankou (al. 1, 9) Knedlíky kynuté jahodové se zakysanou smetanou (al. 1, 3, 7) čaj s citrónem, mléko, voda
Čt 24.6. drožďová s bramborem (al. 1) Kotleta se zeleninovou rýží, tvarohový dezert (al. 1, 7, 12) ovocit, voda
Pá 25.6. švédská rybí polévka (al. 1, 4, 6, 7, 9) Maminčino kuře, ovoce (al. 1, 3, 12) vitacit, voda
Po 28.6. zeleninová s drobením (al. 1, 3, 6, 7, 9) Hovězí pečeně frankfurtská, knedlíky kynuté, ovoce (al. 1, 3, 6, 7) čaj s citrónem, voda
Út 29.6. čočková  (al. 1) Krůtí řízek, brambory vařené, rajče (al. 1, 3, 7) ovocit, mléko, voda
St 30.6. slepičí s těstovinou (al. 1, 3, 6, 7, 9) Zbruf se sýrem, špagety (al. 1, 3, 7) vitacit, voda

 

Jídelníček pro Vás připravila vedoucí školní jídelny paní Bc. Ivana Lechová

Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle : 474659326

Změna jídelníčku vyhrazena!!

Nařízení definuje 14 alergenů, o jejichž přítomnosti v potravinách a pokrmech musíme strávníky informovat. Tato povinnost  se týká všech operátorů působících ve veřejném stravování (nemocnice, školy, kantýny, restaurace, kavárny atd.)

1 Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich

2 Korýši (a výrobky z nich)

3 Vejce (a výrobky z nich)

4 Ryby (a výrobky z nich)

5 Podzemnice olejná – arašídy (a výrobky z nich)

6 Sójové boby – sója (a výrobky z nich)

7 Mléko (a výrovky z něj)

8 Skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a

   výrobky z nich)

9 Celer (a výrobky z něj),

10 Hořčice (a výrobky z ní)

11 Sezamová semena – sezam (a výrobky z nich)

12 Oxid siřičitý a Siřičitany (v koncentrátech vyšších 10mg, ml/ kg, l

13 Vlčí bob – lupina (a výrobky z něj)

14 Měkkýši (a výrobky z nich)


VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Celý systém přípravy, výroby, skladování a uvádění pokrmu do oběhu se stanoví podle Haccap (kritických bodů), který přesně určuje způsob technologie výroby a přípravy, navazující manipulaci, skladovací podmínky a uvádění pokrmů do oběhu.

Zohledňuje se rozsah činnosti, a míra zdravotního rizika vyplývající z provádění činnosti i specifické nebezpečí křížové kontaminace. Haccap se zpracovává tak, aby byla prokázána schopnost ovládat a analyzovat nebezpečí.

 

Ve výrobních a ostatních prostorách kuchyně musí zaměstnanci dodržovat stanovené postupy k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a návody k obsluze a údržbě výrobních a pracovních prostředků a zařízení. Konat činnosti ve stravovacích službách mohou pouze zaměstnanci, kteří splňují předpoklady zdravotní způsobilosti a mají potřebné znalosti k nutné ochraně veřejného zdraví.

 

 Základní informace pro rodiče a strávníky

 1)       Vstup do ŠJ za účelem platby obědů v hotovosti je povolen ve dnech školního vyučování v době od 11. 30 h. – 14. 15h.

2)       Platbu obědů lze provádět  také zálohově z bankovního účtu a nově i platbou přes internet. Zálohové platby pro děti od 6 do 10 let jsou v částce 600,– Kč, pro děti od 11 do 14 let jsou v částce 650,– Kč a pro děti od 15 let jsou v částce 700,– Kč. Je nutné, aby platby na účtu školy byly do 20. dne v měsíci na další měsíc (např. do 20. 1. je platba na únor). Č. ú. : 115 – 7782800257 / 0100, nutno uvést do zprávy pro příjemce jméno strávníka – stravné. Při zálohových platbách z bankovního účtu bude třeba uvádět variabilní symbol, který každý strávník jednotlivě obdrží u vedoucí školní jídelny. Platbu přes internet je třeba předem dohodnout s vedoucí školní jídelny. Přeplatky převádíme zpět na účty rodičů vždy v měsíci lednu a na konci měsíce června.

3)       Výdej obědů se provádí formou stravovacích karet, za kterou strávník zaplatí 40,– Kč, nebo stravovacích čipů v ceně 115,– Kč. Po ukončení stravování a vrácení neporušené karty nebo čipu  je tento poplatek vrácen strávníkovi.

4)       Ztrátu karty nebo čipu je nutné nahlásit vedoucí ŠJ, která provede blokaci proti zneužití.

5)       Při výdeji obědů se používají podnosy, polévku si každý strávník odebere sám, hlavní jídlo je vydáno pracovníkem kuchyně.

6)       Jídlo se vydá po vložení stravovací karty nebo stravovacího čipu do snímače. Pokud strávník kartu nebo čip nemá, není na oběd právní nárok.

7)       Obědy se vydávají denně od 11.30 – 14.15 hodin.

8)       Žáci přicházejí do ŠJ po skončení vyučování. Tašky a svršky si odloží v šatně a přezují se. Před vstupem do jídelny si umyjí ruce a na pokyn dozírajícího učitele vstupují do jídelny.

9)       V jídelně žáci dodržují pravidla slušného chování.

10)   Žáci nevynášejí jídlo ze školní jídelny, konzumují ho zásadně vsedě u stolu. Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.

11)   Po skončení oběda přenášejí použité nádobí a příbory na určené místo. Stoly po sobě zanechávají čisté.

Pedagogický dozor sleduje chování žáků, dbá na jejich bezpečnost. V případě úrazu poskytuje první pomoc a hlásí úraz vedení školy.

12)   Stravování ŠD zajišťují vychovatelky.

13)   Vedoucí jídelny poskytuje informace rodičům o školní stravovně prostřednictvím třídních učitelů s vědomím ŘS.

14)   Jídelní lístek je vyvěšen na nástěnce v jídelně na celý aktuální měsíc a také na webu školy tj. www.2zscv.cz

15)   V případě karanténního opatření respektují ŘS, vedoucí ŠJ, vedoucí ŠD a ostatní zaměstnanci nařízení OHES.

16)   Odhlašování a přihlašování obědů je možné do 8h aktuálního dne. Na  internetu, tj. www.2zscv.cz , mají strávníci možnost osobně provádět změny v objednávkách (přihlašování a odhlašování obědů) nejpozději do 14h na druhý den. Př.: odhlášku na 17. 9. nutno zadat na internet 16. 9. do 14h. Poznámka: V nutném případě (z důvodu nemoci) lze provést změnu v aktuální den do 8.h  telefonicky.

17)  Od 6. září, každé pondělí, středu a pátek máte možnost výběru ze dvou jídel. Je nezbytně nutné si oběd č. 2 zvolit nejpozději do pátku na celý následující týden. Pokud neuvede strávník změnu, bude mu vždy vydán oběd číslo 1. Změnu je možné provést u vedoucího školní jídelny, také na internetu tj. www.strava.cz denně do 14h. 

18)   V první den nemoci je možné vyzvednout oběd do přenosek. Ostatní dny je nutné jej odhlásit. Stravu je možné odhlašovat telefonicky na čísle: 474 659 326.

19) Seznam alergenů publikovaný ve směrnici 2000/89 od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivosti strávníků. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů. Označení přítomnosti alergenů bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen. Seznam alergenů bude umístěn v blízkosti jídelního lístku.

 20)  Stravné činí:       od 6 do 10 let      25,– Kč

                                           od 11 do 14 let      27– Kč

                                           od 15 let                29,– Kč

 Pokud strávníci chtějí využívat internetového přístupu, www.strava.cz k odhlašování a přihlašování obědů, je nutné se zaregistrovat u vedoucí ŠJ.

 

 Příklad na zvýšení stravného: Žák se stravuje ve školní jídelně od  září 2021, v srpnu 2022 dosáhne 11 let a proto bude od září zařazen do vyšší cenové kategorie. Cena stravného činí 27,– Kč. (Dle Sbírky zákonů č.107/2005 o školním stravování, ve znění pozdějších předpisů.)

Školní rok 2021 /  2022 od 1. 9. 2021 do 31. 8. 2022.

  V Chomutově dne: 

 Vedoucí školní jídelny: Bc.  Ivana Lechová

  Pozn.: Pokud bude docházet k novým změnám, budeme Vás včas informovat.

 

Zaměstnanci školní jídelny:

 vedoucí školní jídelny                                  –    Bc. Ivana Lechová

 vrchní kuchařka                                          –     Anna Korelová

 kuchařka                                                    -     Marie Náprstková 

                                                                    –     Irena Riegerová

                                                                    –      Jana Vostrá  

                                                                     -     Ilona Kapicová

                                                                   –     Romana Marňová            

Kontakt na školní jídelnu: 474 659 326

Při výběru jídel se snažíme o co největší pestrost. Současně dbáme na vyváženost stravy a na to, aby žáci měli dostatek vitamínů a minerálů, tolik potřebných pro jejich růst a zdravý vývoj.